Thailand … 2002

Vijf uur 'treinen' van Bangkok ligt de plaats Phitsanulok, een grote stad van 85.000 inwoners. We blijven een nacht en doen niets. We waren van plan om vanuit deze plek een dagtocht te maken naar het beroemde Sukhothai Historical Park, maar besluiten dit vanuit een andere plaats te gaan doen: Sukhothai City, vanuit Phi-lok een uurtje 'bussen'.

Sawaddiphong Hotel wordt verbouwd, maar de kamers zien er goed uit. Angelique 'drives a hard bargain' en krijgt de prijs van 500bt tot een zeer acceptabele 380 baht (<10 euro). Sukhotahi is veel leuker dan Phi-lok, zijn we snel eens met elkaar.

Sukhothai Historical Park ligt 14 km buiten de stad. De beste manier om er te komen is ook direct de goedkoopste: even buiten het centrum ligt een busstation (lees: grasveld), waar de songthaews naar de "old city" vertrekken. 10 Baht pp en we zijn weer de enige westerse mensen. Ook hier is het laagseizoen.

We huren fietsen, krijgen een kaartje mee en een tasje om het water in te dragen (erg lief!). Het park is SUPER!. Echt het mooiste tot nu toe, qua gebouwen, cultuur, religie, etc...

Sukhothai was de eerste hoofdstad van Thailand (13e en 14e eeuw). Binnen de muren van de stad staan 21 overblijselen en rondom de stad staan nog eens 70 andere gebouwen.

Er is teveel om in 1 dag te doen, laat staan in onze halve dag, dus we bezoeken alleen de hoogtepunten.

Er zijn in Thailand veel ansichtkaarten van Sukhothai te koop, dus we weten ongeveer wat we kunnen verwachten. Maar het park (vooral binnen de stadsmuren) overtreft al onze verwachtingen.

De Wat Mahathat was het centrale gebouw van de stad en dus groot. Er staan diverse Buddha beelden en bijna 200 stupa's (soort van belvormige bouwsels). Dit is trouwens de enige plek waar we een paar bezoekers tegenkomen. Het hele park straalt een heerlijke, serene rust uit.

Het hoogtepunt van het park is zeker Wat Si Chum, een vierkant gebouw, zonder dak, met daarin een zittende buddha van 15m hoog en 11m breed. Deze buddha is heel beroemd en terecht.

We hebben geluk met het weer, het is zwaar bewolkt, maar de regen blijft uit. We kopen een handjevol ansichtkaarten, voor als de foto's niet zijn gelukt. Je weet het maar nooit!

Wat professionele foto's op internet bij Webshots (Niet van ons dus!):
Meer foto's

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.