Italië … 2023

Tijdens de Europa Grand Tour in 2023 komen we ook door Italië, eerst aan het Comomeer voor de broodnodige rust en daarna een heerlijke stedentrip in Verona.

Lecco is een lekkere plaats aan het Comomeer met lekker veel restaurants en een mooie boulevard. Een prima plek om een paar dagen te relaxen, is het plan. Al krijgen we meer rust dan gepland, want het weer werkt niet mee.

Want het zit qua weer niet mee in juli 2023. In heel Europa zijn er extreme weersomstandigheden en ook zeker in Noord-Italië. Bij het Gardameer komt hagel ter grootte van pingpongballen naar beneden, worden campings ontruimd en vele vakantiegangers geëvacueerd. Bij Milaan is er noodweer en valt er zelfs een dode. Ook in Lecco hebben we veel last van deze storm, al wordt het gelukkig niet zo heftig als elders.

Als we zitten te ontbijten aan de pier komen de onweersbuien aanrollen over het Comomeer. We besluiten dat het geen goede dag is om met de boot het meer op te gaan. Als we even later terug zijn in ons appartement breekt het noodweer los en komen we 24 uur niet meer de straat op. Behalve snel rennen naar de afhaalpizza 25 meter verder op voor wat avondeten... :-)

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.