Zwitserland … 2023

Tijdens de Europa Grand Tour in 2023 is Zwitserland onze eerste stop. Met de trein gaan we langs Zurich en Sankt Moritz.

Zürich

Zürich is de grootste stad van Zwitserland met ruim 400 duizend inwoners. We komen in de vroege ochtend aan met de nachttrein vanuit Amsterdam. We zijn al veel vaker met de nachttrein gegaan, maar deze keer hebben we allemaal last van een soort "train lag" i.p.v. een "jetlag". We slenteren door de stad, die daar (toevallig) heel goed voor geschikt is. Een heel fijne, relaxte sfeer. Het valt wel op dat Zwitsers vrij trots op hun eigen vlag zijn...

Sankt Moritz

Vanuit Zürich is het een paar uur met de trein naar Sankt Moritz, een populair wintersport dorp aan de voet van de Berninapas. Men zegt wel eens dat wintersport hier is uitgevonden! Als je van hele dure winkels, luxe merken en zelfs winkels voor privéjets houdt, dan is deze plaats echt iets voor jou. Wij zullen het schitterende uitzicht uit onze hotelkamer missen, maar de rest niet echt.

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Alle verhalen van Zwitserland…

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.