Griekenland … 2019

Vlakbij het plaatsje Velventos ligt de Skepasmeno Waterfall. Je kan er op meerdere manieren naartoe rijden, maar de bewegwijzering kan beter... ;-). Uiteindelijk komen we na veel omwegen uit bij een kerkje (Ekklisia Agia Triada). Daarvandaan loopt een pad langs een kabbelend kanaaltje dat uitkomt bij een uitzichtpunt. Het is hier echt uitgestorven. We lopen langs enorme grote picknick plekken en uitzichtpunten, allemaal uitgestorven en deels vergaan. In dit gebied zijn sowieso geen toeristen te bekennen en al helemaal niet bij deze onvindbare waterval.

We komen drie oude Amerikanen tegen, die hier geboren zijn en elk jaar terugkomen. Ze proberen het toerisme hier te promoten. Ze zijn bezig om alles rondom deze waterval aan te pakken: de wandelpaden, picknick gebieden, parkeerplekken, etc. Ze beloven iets te doen aan de wegwijzers... Ze hebben nog een goede tip: koffie drinken op het terras van het hotel Agnanti in Velventos. En dat blijkt een goede tip: wat een prachtig uitzicht op Lake Polyphytos!

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.