Griekenland … 2018

Olympiaki Akti

Olympiaki Akti is een klein, toeristisch dorp aan de oostkust van het vasteland van Griekenland en het ligt vlak naast Mount Olympus. Als dorpje is het niet heel interessant, maar het heeft lekker veel restaurantjes, winkels en een ruim strand. Wij vinden het een prima plek om even een paar dagen aan het zwembad te liggen en eventueel de bergen te verkennen.

Tenminste, dat was het plan. Helaas regent het dusdanig in de bergen dat we niet echt kunnen wandelen. De weg naar de berg en het Olympus National Park Information Center in Litochoro waren wel de moeite waard.

Kalabaka en Meteora

Kalabaka ligt in het midden van het vasteland van Griekenland en is levendig, gezellig en druk. Best wel anders dan de rest van het binnenland. Kalabaka is wereldberoemd vanwege de Meteora kloosters die hoog op de rotsen rondom de stad liggen. Busladingen toeristen verzamelen zich rond de kloosters, maar daarvan merk je in de stad zelf niet heel veel.

We hebben een heel rustig hotel met een prachtig zwembad (Hotel Orfeas) van waaruit we makkelijk naar het centrum lopen. Natuurlijk gaan we ook met een gids langs de kloosters. Dat is even doorbijten, want in de (lange) rij aansluiten. Maar het is wel een bijzonder fenomeen, deze kloosters...

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.