Griekenland … 2018

Kastoria

Kastoria is een leuke stad in het noorden van Griekenland, vlak onder Albanië en Noord-Macedonië. De stad van 35 duizend inwoners ligt aan het prachtige meer van Kastoria. Ons hotel ligt in de heuvels ten noorden van de stad met een schitterend uitzicht op de stad en het meer. Als we aankomen is het heel erg mistig, maar de volgende dag is het genieten!

Ten zuiden van Kastoria ligt een klein openluchtmuseum dat niet echt de moeite waard is. Drie hutjes liggen prachtig aan het meer en verder hebben we vooral veel lol om de gids. Ze begint in gebrekkig Engels een half-uur durend verhaal waarin ze tientallen Griekse professoren noemt die de afgelopen 60 jaar een rol hebben gespeeld bij het museum. Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen, maar ze doet haar best!


Anchialos

Vlakbij Thessaloniki hebben we even twee dagen een tussenstop in Anchialos. Een modern hotel aan de snelweg met een heerlijk zwembad. Precies wat we nodig hebben na twee weken 'hard werken' in het binnenland... :-)

Opmerkelijk: de airco in dit hotel gaat automatisch uit als de terrasdeur of de kamerdeur opengaat. Daar houden we van!

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.