Griekenland … 2018

In 2018 gaan we voor het eerst met het gezin naar Griekenland en dan met name het Noorden. We gaan deze drie weken langs Thessaloniki, Olympiaki Akt, Kalabaka, Monodendri, Kastoria, Anchialos, Lake Kerkini en weer terug naar Thessaloniki. Hieronder de gedetailleerde routebeschrijving en -kaart. Plus alle links naar alle verhalen. Veel leesplezier.


Na een paar dagen in Thessaloniki (aanrader!) rijden we een stukje naar het zuiden. Olympiaki Akti is een klein, druk, toeristisch dorpje vlakbij de berg Olympus. Even een paar dagen relaxen aan het zwembad.

Maar het kan nog drukker: Kalabaka (bekend om de Meteora kloosters) is een druk, maar ook gezellig stadje. Monodendri is een stuk rustiger: kleine straatjes met kasseien, nauwelijks mensen en een prachtig natuurgebied.

Kastoria steelt onze harten, wat een heerlijk stadje met een prachtig meer. Via Anchialos (waar we even een dag uitrusten aan een zwembad) komen we bij Lake Kirkini, een vogelparadijs met duizenden flamingos. We eindigen bij ons achtste hotel, vlabij het vliegveld van Thessaloniki.


Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reeks is...