Noorwegen … 2021

In 2021 gaat Jeroen in zijn eentje naar de Noordkaap en de Lofoten, een prachtige eilandengroep boven de poolcirkel. Hieronder de gedetailleerde routebeschrijving en de links naar alle foto's en verhalen.

De geplande route
De geplande route

Jeroen vliegt naar Tromsø (punt A op de kaart), een stad in het hoge Noorden van Noorwegen. Via het kleine dorpje Skibotn (punt B) is het ongeveer 1,5 dag rijden naar het meest Noordelijke puntje van Europa: de Noordkaap. Jeroen blijft twee dagen in de havenplaats Honningsvåg (punt C), een goede uitvalsbasis voor wandelen en bezoekjes aan de Noordkaap.

Na de Noordkaap is het bijna duizend kilometer rijden naar het uiterste puntje van de Lofoten. Omdat Jeroen onder weg nog wat zijstapjes maakt qua route, is het bijna drie dagen rijden. Via Alta (punt D) en Evenes (punt E) is het eindpunt Sørvågen (punt F). Op de Lofoten is Jeroen een paar dagen en dan weer een heel eind terugrijden naar Tromsø.

Op de kaart lijken het allemaal kleine stukjes, maar vergis je niet. De Noorse wegen zijn perfect, maar je moet bijna bij elke bocht stoppen. Zo mooi is het allemaal!

Hieronder alvast een voorproefje van alle foto's.

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.