Noorwegen … 2015

Oppdal

Oppdal is de Noordelijkste plaats die we in Noorwegen bezoeken. Dit is een van de grootste skigbieden van het land, dus genoeg bergen, dalen en skiliften. Wij nemen de gondel naar Skjørstadhovden (1125m) met mooi uitzicht op Oppdal. En ook al is het hartje zomer, sneeuw is nooit ver weg in Noorwegen...

Åmotan

Ten westen van Oppdal liggen de watervallen van Åmotan, bereikbaar via een makkelijk pad dat door de bossen naar de watervallen loopt.

Rauøra en Gjevilvatnet

Het grote Gjevilvatnet meer ten Noord-Westen van Oppdal is op een mooie dag zeker de moeite waard. Een kleine tolweg gaat helemaal naar het strandje aan het einde van het meer: Rauøra. Aangezien het een feestdag is hier in Noorwegen, zien we ook daadwerkelijk andere mensen. Met name lokale Noren ons helpen met langs de tolpoortjes te komen... :-)

En ja, ook dit water is weer ijskoud.

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.