Australië … 2003

Bij Katherine (NT) even onder Darwin ligt een bekende kloof: Katherine Gorge. Het is mogelijk een boottocht te maken over de eerste paar delen van de kloof. De (Duitse) beheerder van het mooie informatie-centrum vertelt ons wel dat we in de boot dan waarschijnlijk de enige niet-Duisters zijn. We kijken naar alternatieven.

Een alternatief is snel gevonden. Voor AU$60 pp kunnen we een (korte) helicoptervlucht maken over de kloof. Echt nadenken doen we niet: een helicopter-tocht staat al erg lang op het wensenlijstje. Tijd dus voor de eerste keer!

De piloot vraagt als eerste: "Doors in or out?". Oftewel: willen we zonder of met deuren vliegen. De keuze is snel gemaakt. Het is moeilijker elkaar over de koptelefoons te horen zonder deuren, maar volgens de piloot is het wel veel gaver!

Een paar minuten later scheren we dus over de boomtoppen richting de kloof. Angelique heeft Paper-Scissor-Stone gewonnen en mag dus voorin. We krijgen allebei een koptelefoon en microfoon voor communicatie. We maken natuurlijk een aantal grappen uit Airplane: 'Roger, Roger!' , 'Do we have clearance, Clarence?' en 'What's your vector, Victor'. De piloot is duidelijk geen fan of kent de film niet of heeft het al duizend keer gehoord.

We vermaken ons 10 minuten prima.

Onze helicopterpiloot.
Onze helicopterpiloot.

Katherine Gorge.
Katherine Gorge.

Wij in 'onze' heli.
Wij in 'onze' heli.

Katherine Gorge.
Katherine Gorge.

...meer Airplane Quotes?

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.