Nieuw Zeeland … 2002
Kaikoura Seal Colony.

Vlak voor de landing in Christchurch vliegen we over de Southern Alps, het enorme bergmassief dat het Zuidereiland van NZ doormidden snijdt. De piloot meldt dat we een 'break' in het wolkendek hebben en we links van het vliegtuig een prachtig uitzicht zullen krijgen op de hoge besneuuwde toppen.

Angelique zit aan het raampje links, dus voor ons is dit goed nieuws. Onze eerste blik op NZ zal een hele goede zijn.

De rest van de passagiers op onze rij zullen minder gelukkig zijn. Ze zullen langs ons heen moeten kijken voor een glimp van al dat moois. Eindelijk komt de opening in het wolkendek in zicht en iedereen reikt de halzen. Iedereen, behalve degene met het mooiste uitzicht: Angelique.

Ze is helemaal gesloopt (net als Jeroen) van dik 24 uur niet slapen. De vlucht vanaf Singapore (via Sydney) duurde niet heel lang, maar vertrok 's avonds laat. Tijdens de vlucht hadden we het geluk naast een hyperactieve baby te zitten. Gezellig, maar geslapen hebben we niet. In totaal waren onze ogen al ruim 24 open toen onze ogen neerstreken op Mount Cook.

Terwijl heel rij 47 (links, midden en rechts) langs Angelique probeert te kijken, voor een blik op NZ's mooiste gebied, valt Angelique eindelijk in slaap! Terwijl dus iedereen grote moeite doet en half opstaat uit de vliegtuigstoelen om het ultieme uitzicht van NZ te zien, zit de persoon op de eerste rang te knikkebollen!! Jeroen probeert de oplopende gemoederen op de rij te sussen met een verontschuldigende grijns, terwijl het hoofd van Angelique steeds meer naar voren valt en het uitzicht voor iedereen wegneemt. Op reis maken we altijd heel makkelijk vrienden.

Een paar dagen Christchurch betekent een paar dagen schrikken van de prijzen, op zoek naar een huurauto en na vier maanden Azië weer zelf eten koken. We moeten vooral wennen aan de kou. Terwijl kiwi's vrolijk in een t-shirt + short over straat gaan in 15 graden ("It's boiling hot, mate!"), kopen wij in een "Salvation Army Store" twee winterjassen. We komen namelijk van 40 graden in Singapore. We lopen de eerste dagen in Christchurch dus tussen de kiwi's in korte mouwen, shorts, slippers en zonnebrillen, terwijl we zelf vier lagen aanhebben (t-shirt, blouse, fleecetrui en legerdesheils jas) en erbij lopen als bontgekleurde Michelin mannetjes.

Welcome to New Zealand.speciaal voor de moeders...


De Seaward Kaikoura Mountains

Kaikoura Seal Colony.

Alle verhalen van Nieuw Zeeland…

Alle landen…

Recent toegevoegde verhalen op deze site…