Nieuw Zeeland … 2002

Het adembenemende Kahurangi National Park ligt in het noordwesten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het heeft ruige bergpieken, uitgestrekte valleien en weelderige bossen. Het is geen wonder dat dit gebied diende als decor voor meerdere scenes in de Lord of the Rings-films, zoals de uitgang van Moria.

Wij zien vooral de ruige westkust van het Zuidereiland, waar Kahurangi aan de zee grenst. Vanuit Westport rijden we naar het noorden totdat letterlijk de weg stopt en je alleen nog maar kan wandelen. Maar het is het waard... Oerbossen, met mos begroeide bomen, stromende beekjes en kleine watervallen maken het een bijna mythische wereld.

Weken later zijn we aan de andere kant van het Kahurangi NP, bij Cape Farewell en de Farewell Spit. Ook hier kom je eigenlijk alleen maar door heel lang te rijden totdat de weg stopt... :-)

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.