Nieuw Zeeland … 2002

Vanuit Picton (zie kaart) maken we lange tochten met de auto in de Marlborough Sounds, een waterrijk gebied met honderden verschillende baaien, eilanden en weinig tot geen mensen.

Er gaan maar twee wegen diep de Sounds in, aangezien al het verkeer hier met de boot wordt verzorgd. Beide wegen zijn in het begin nog ge-asfalteerd, maar worden algauw een 'dirt road': gravel of modder. De wegen zijn hier extreem bochtig (we schatten elke 25m een bocht), vele tientallen kilometers achter elkaar.

Het rijden is hier zwaar door de bochten, maar nog meer door het wegdek. Gravel, grind, gruis, stenen en modder liggen tussen de diepe kuilen en 'pot-holes'. We voelen ons rally-rijders als de banden wéér eens slippen in één van de vele bochten. Elke bocht geeft wel uitzicht op een prachtige baai, met lichtblauw water en wat dure zeilboten.

Het mooiste deel van de Sounds ligt in het westen bij Tennyson Innlet. We rijden een paar uur tussen naaldbossen en vee om in deze uithoek te komen. We zien precies 1 tegenligger in al die tijd.

De baaien zijn hier nog stiller en nog mooier dan elders. Bij Opouri Saddle kunnen we vanwege het schitterende weer tientallen kilometers ver kijken over de vele eilanden, inhammen en bergen van de Sounds. In de verte ligt de Tasman Sea.

Het is even rijden en je moet wel je bochten-werk goed onder de knie hebben... maar dan heb je ook wel wat!

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.