Nieuw Zeeland … 2002

Vandaag gaan we een 1-daagse workshop bonecarven doen. Angelique heeft Jeroen zover gekregen om mee te gaan (ging heel makkelijk i.t.t. de verwachting van sommigen - zie messageboard - ). Van het bot van een koe maak je een ketting en zo heb je een eigen gemaakt souvenier.

We beginnen met het kiezen van een ontwerp en klungelen een beetje met het op papier schetsen. Dan wordt de schets op het bot getekend en er vervolgens met een dubbelzijdige figuurzaag door ons uitgezaagd. Dan volgt een sessie boren, slijpen, vijlen, polijsten, schuren en weer polijsten.

Onze groep bestaat uit onszelf en Nikki uit Engeland. Volgens 'The Nelson Bonecarver' Stefan zijn we een snelle groep want om 14.00 uur zijn we al met de laatste fase bezig. Dat snelle zit kennelijk voornamelijk in het kiezen van een ontwerp. De meesten doen daar een uur over en wij waren er met 10 minuten eigenlijk allemaal wel al uit.

Het materiaal is best bros en heel makkelijk te bewerken. Angelique heeft er in elk geval een nieuwe hobby bij dus dat wordt straks boortjes, slijptollen en zaagjes aanschaffen.

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.