Spanje … 2003

De laatste maanden van onze grote reis (in 2002 en 2003), waren we toe aan iets Europees. Dus met het openbaar vervoer vanuit Madrid naar het Zuiden en eindigen in Barcelona. Op deze manier ontdekten we een heel ander Spanje dan de stranden en toeristische hoogtepunten.

Tip: Neem naar Spanje oordopjes mee. Na Sumatra, Thailand en Laos dachten we wél wat aan te kunnen. Maar als je in kleine pensíones slaapt, midden in de spaanse wijken, kan het ´s avonds vrij rumoerig zijn. Vergeleken met drie oude spaanse mannetjes, gewapend met Rioja of sherry, is het verkeer in Bangkok werkelijk helemaal niets. Wel gezellig!

In Madrid kon je vaak op meerdere manieren in een café bestellen: aan de bar, op het terras of aan een tafeltje in de zaak zélf. Bekijk op het menu of de prijzen verschillen per manier. Aan de bar bestellen (en opdrinken) is vaak stukken goedkoper!

Het metro netwerk in Madrid is zeer goed verzorgd. Koop een meer-ritten kaart. De prijs per rit is dan de helft goedkoper. Ook vanaf het vliegveld is de metro de goedkoopste en makkelijkste manier.

Koop een "Bluff Your Way Into Spain" boekje, of iets dergelijks. Je zal het nodig hebben, want de meeste spanjaarden spreken zeer slechts Engels.

Spanje is niet het beste land om te bezoeken, als je net bent gestopt met roken. Er mag hier werkelijk overal gerookt worden. En de Spanjaarden doen dat dus ook!

NB dit zijn ervaringen tijdens onze reis in 2003. Ondertussen zal er wel iets veranderd zijn... :-)


Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.