Spanje … 2003

Oorspronkelijk was de kerk La Sagrada Familia een klassiek neogotische kerk, maar na een jaar, in 1883, werd Gaudí belast met de bouw (de crypte was toen al gebouwd) van de kerk. Hij veranderde de oorspronkelijke plannen zeer grondig en begon de kerk te bouwen in zijn eigen excentrieke stijl. Dit was Gaudí's laatste werk. Hij werd zo opgezogen in het werk aan deze kerk dat hij geen andere opdrachten meer aannam, hij wijdde de laatste jaren van zijn leven uitsluitend hieraan en leefde al die tijd als een kluizenaar op de werf. Toen hij in 1926 per ongeluk onder een tram belandde en stierf, werd hij begraven in de crypte van "zijn" kerk. Omdat la Sagrada Familia een "verzoeningskerk" is mag deze uitsluitend betaald worden door donaties. Mede daardoor duurde de bouw zo extreem lang. Ze zijn nog steeds bezig!

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.