Slovenië … 2014

De Soča rivier

De Soča rivier begint in het Noordwesten van Slovenië en loopt naar het Zuiden, richting Italië. De rivier is vooral bekend omdat hij vanaf het begin tot het einde in de Middellands Zee een prachtige kleur heeft. En natuurlijk bekend vanwege alle extreme watersport activiteiten die je in deze vallei kan doen!

De Nadiža rivier

De Nadiža rivier ligt vlak bij Kobarid en heeft hele mooie zwemplekken. Wel enorm koud, maar dat mag de pret niet drukken.

Kaartje van het gebied rondom de Nadiza rivier
Kaartje van het gebied rondom de Nadiza rivier

Most-na-soči

Bij Most-na-soči wordt de Soča rivier even een meertje...

Naar de bron van Soča

Vlakbij Trenta ligt de bron van de Soča rivier. Trenta ligt ten Noorden van Kobarid, een mooie route door de Soča vallei. De wandeltocht naar de bron is voor kleinere kinderen misschien een grote uitdaging. Je krijgt op steile pad, terwijl je jezelf vasthoudt aan een stalen kabeltje, soms te maken met tegenliggers... :-)

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.