Slovenië … Juli 2014

Bled

Bled is misschien wel het meest bekende plekje van Slovenië. Bijna iedereen kent de foto van het kerkje midden in het meer van Bled. Het is dus bijna een 'must' om hier te gaan kijken. We zijn eigenlijk niet echt onder indruk. De wandeling naar het kasteel is wel een aanrader. In plaats van het kasteel binnen te gaan, gaan we rechts langs het kasteel een wandelpad op. Dat eindigt met een mooi uitzicht op het meer van Bled... met natuurlijk het kerkje. Zeker de moeite waard.

774 Slovenië
Het beroemde kerkje in het meer van Bled.
776 Slovenië
777 Slovenië

Vintgar

Wat wel indruk maakt is de Vintgar kloof, vlakbij Bled. We zijn heel vroeg in de morgen en parkeren op een verlaten parkeerplaats. Ondanks dat het doodstil is, worden we door een parkeerwacht zeer strict geinstrueerd over waar we exact moeten parkeren. Blijkbaar verwachten ze over 5 minuten honderden auto's. We kunnen het niet geloven. Het is namelijk echt uitgestorven hier...

778 Slovenië
764 Slovenië
765 Slovenië
766 Slovenië
767 Slovenië
768 Slovenië
769 Slovenië
Echt een aanrader, deze Vintgar kloof bij Bled.
De Vintgar kloof bij Bled.
772 Slovenië
773 Slovenië

En ja... als we een uurtje later teruglopen, worden we (gelukkig alleen figuurlijk) overspoeld door busladingen bejaarden... Had die parkeerwacht toch gelijk!

Alle landen…