Slovenië … 2014

Bled

Bled is misschien wel het meest bekende plekje van Slovenië. Bijna iedereen kent de foto van het kerkje midden in het meer van Bled. Het is dus bijna een 'must' om hier te gaan kijken. We zijn eigenlijk niet echt onder indruk. De wandeling naar het kasteel is wel een aanrader. In plaats van het kasteel binnen te gaan, gaan we rechts langs het kasteel een wandelpad op. Dat eindigt met een mooi uitzicht op het meer van Bled... met natuurlijk het kerkje. Zeker de moeite waard.

Vintgar

Wat wel indruk maakt is de Vintgar kloof, vlakbij Bled. We zijn heel vroeg in de morgen en parkeren op een verlaten parkeerplaats. Ondanks dat het doodstil is, worden we door een parkeerwacht zeer strict geinstrueerd over waar we exact moeten parkeren. Blijkbaar verwachten ze over 5 minuten honderden auto's. We kunnen het niet geloven. Het is namelijk echt uitgestorven hier...

En ja... als we een uurtje later teruglopen, worden we (gelukkig alleen figuurlijk) overspoeld door busladingen bejaarden... Had die parkeerwacht toch gelijk!

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.