Slovenië … Juli 2014

Vanaf de Soca vallei is het een behoorlijk stuk rijden naar het gebied rond Bohinj en Bled, twee toeristische trekpleisters in Slovenië. In plaats van de bergketen via de weg te doorkruisen, besluiten we om de autotrein te nemen vanaf Most-na-soči. Echt zeer relaxed en vele malen beter dan op krappe bergweggetjes duelleren met Sloveense autorijders.

Slovenen zijn namelijk echt enorm aardige mensen en zeer gastvrij, maar als ze in een auto zitten, zie je een andere kant van dit leuke volk. Geharde taxichauffeurs uit Cairo en ervaren vrachtwagenbestuurders uit de bergpassen van Kashmir zullen waarschijnlijk met klamme handjes door Slovenië rijden.

Wij nemen dus lekker de autotrein die ons dwars door de berg heenrijdt, een heerlijk relaxed ritje.

792 Slovenië

Het meer van Bohinj

Het plaatsje Bohinj heeft een rustige uitstraling, zeker vergeleken met Bled. Het meer is het grootste van het land en echt schitterend. Bijna klassiek: groot, diep, koud, uitgestorven, omringd door hoge bergen en dichte bossen. Als we nog eens naar Slovenië gaan, willen we in deze buurt ook zeker een week verblijven.

787 Slovenië
Het meer van Bohinj.
789 Slovenië
Het meer van Bohinj.
791 Slovenië

Vogel skicentrum

Direct ten zuiden van het meer van Bohinj ligt het Vogel skigebied. Vanaf het meer kan je een skilift nemen naar de top, waar je in de zomer lange wandelingen kan maken over de skipistes. De uitzichten zijn (natuurlijk) erg mooi.

793 Slovenië
780 Slovenië
779 Slovenië
781 Slovenië
782 Slovenië
783 Slovenië
Uitzicht op Triglav vanaf het Vogel skicentrum
785 Slovenië
786 Slovenië
meer informatie over de autotrein tussen Bohinj en Most-na-soci

Alle landen…