Slovenië … 2014

Vanaf de Soca vallei is het een behoorlijk stuk rijden naar het gebied rond Bohinj en Bled, twee toeristische trekpleisters in Slovenië. In plaats van de bergketen via de weg te doorkruisen, besluiten we om de autotrein te nemen vanaf Most-na-soči. Echt zeer relaxed en vele malen beter dan op krappe bergweggetjes duelleren met Sloveense autorijders.

Slovenen zijn namelijk echt enorm aardige mensen en zeer gastvrij, maar als ze in een auto zitten, zie je een andere kant van dit leuke volk. Geharde taxichauffeurs uit Cairo en ervaren vrachtwagenbestuurders uit de bergpassen van Kashmir zullen waarschijnlijk met klamme handjes door Slovenië rijden.

Wij nemen dus lekker de autotrein die ons dwars door de berg heenrijdt, een heerlijk relaxed ritje.

...

Het meer van Bohinj

Het plaatsje Bohinj heeft een rustige uitstraling, zeker vergeleken met Bled. Het meer is het grootste van het land en echt schitterend. Bijna klassiek: groot, diep, koud, uitgestorven, omringd door hoge bergen en dichte bossen. Als we nog eens naar Slovenië gaan, willen we in deze buurt ook zeker een week verblijven.

Vogel skicentrum

Direct ten zuiden van het meer van Bohinj ligt het Vogel skigebied. Vanaf het meer kan je een skilift nemen naar de top, waar je in de zomer lange wandelingen kan maken over de skipistes. De uitzichten zijn (natuurlijk) erg mooi.

meer informatie over de autotrein tussen Bohinj en Most-na-soci

Verder lezen?

Het volgende verhaal in deze reisreeks is...

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.