Informatie…

WWOOF is een wereldwijde organisatie en staat voor: Willing Workers On Organic Farms. tenminste, dat is de oude naam. Nu is het internet-tijdsperk aangebruiken en heten ze dus anders: World Wide Opportunities on Organic Farms.

Hoe werkt WWOOF ?

Voor 4 uur werken per dag krijg je een bed en te eten. Het gaat om de culturele uitwisseling tussen toerist en gastgezin en kan van 2 dagen tot 2 maanden (of langer) duren. Een hele leuke manier om kennis te nemen van de gewoontes en leefmanieren van mensen in een land. Bovendien spaar je geld uit omdat je niks uitgeeft.

Als je lid wordt krijg je een boekje met allerlei adressen. Van hele grote farms tot prive mensen die het gewoon leuk vinden om internationale mensen over de vloer te hebben. Als je een adres hebt uitgezocht bel je op met de vraag of ze nog wwoofers nodig hebben. Zo ja, maak je een afspraak voor wanneer, de eventuele pick-up plek en voor ongeveer hoe lang je denkt te blijven. Na het wennen aan de nieuwe omgeving en elkaar heb je vaak hele leuke gesprekken en doe je dingen, die je normaal niet doet. Voor ons stadsmensen valt het wieden in een tuin daar ook onder. Zo heeft Angelique 6 jaar geleden in Australië een tuin van de planten bevrijd en het onkruid laten staan: foutje! Je kan in een luxe omgeving terecht komen of in een hippie commune. De verschillen zijn groot en dat maakt het zo leuk om te doen.

Waar kun je WWOOF-en?

Je kunt op veel plekken in de wereld WWOOFEN, waaronder Engeland, Ierland, Denemarken, Spanje, Italië, Oostenrijk, Canada, Australië en Nieuw Zeeland.

Meer weten over WWOOF ?

Kijk op www.wwoof.org met daarin ook de landenlijst met links naar de paginas van de diverse deelnemende landen.

Disclaimer: Dit zijn ervaringen tijdens onze reis in de periode 2002 - 2003. Het kan zijn dat ondertussen het heeeeel anders gaat.

Recent toegevoegde verhalen op deze site…

Spotlight…

Sunset bij Lancelin - WA. (Australië - Februari 2003)

Spotlight…

Stable Harvey Moss (Cumbria) (United Kingdom - April 2001)

Spotlight…

Perfecte, lege stranden. (The Cook Islands - Mei 1997)

Spotlight…

Het beroemde Raffles Hotel in Singapore. (Singapore - Oktober 2002)

Spotlight…

Guggenheim Museum, New York. (Amerika - Januari 2005)

Spotlight…

Peter's Pool - Franz Josef Glacier. (Nieuw Zeeland - Oktober 2002)

Spotlight…

Pleintje bij Avebida de la Constitucion, Sevilla. (Spanje - Mei 2003)

Spotlight…

De oevers van Lake Kirkini. (Griekenland - Augustus 2018)