Informatie…

Disclaimer: Dit zijn ervaringen tijdens onze reis in de periode 2002 - 2003. Het kan zijn dat ondertussen het heeeeel anders gaat. :-)

WWOOF is een wereldwijde organisatie en staat voor: Willing Workers On Organic Farms. tenminste, dat is de oude naam. Nu is het internet-tijdsperk aangebruiken en heten ze dus anders: World Wide Opportunities on Organic Farms.

Hoe werkt WWOOF ?

Voor 4 uur werken per dag krijg je een bed en te eten. Het gaat om de culturele uitwisseling tussen toerist en gastgezin en kan van 2 dagen tot 2 maanden (of langer) duren. Een hele leuke manier om kennis te nemen van de gewoontes en leefmanieren van mensen in een land. Bovendien spaar je geld uit omdat je niks uitgeeft.

Als je lid wordt krijg je een boekje met allerlei adressen. Van hele grote farms tot prive mensen die het gewoon leuk vinden om internationale mensen over de vloer te hebben. Als je een adres hebt uitgezocht bel je op met de vraag of ze nog wwoofers nodig hebben. Zo ja, maak je een afspraak voor wanneer, de eventuele pick-up plek en voor ongeveer hoe lang je denkt te blijven. Na het wennen aan de nieuwe omgeving en elkaar heb je vaak hele leuke gesprekken en doe je dingen, die je normaal niet doet. Voor ons stadsmensen valt het wieden in een tuin daar ook onder. Zo heeft Angelique 6 jaar geleden in Australië een tuin van de planten bevrijd en het onkruid laten staan: foutje! Je kan in een luxe omgeving terecht komen of in een hippie commune. De verschillen zijn groot en dat maakt het zo leuk om te doen.

Waar kun je WWOOF-en?

Je kunt op veel plekken in de wereld WWOOFEN, waaronder Engeland, Ierland, Denemarken, Spanje, Italië, Oostenrijk, Canada, Australië en Nieuw Zeeland.

Meer weten over WWOOF ?

Kijk op www.wwoof.org met daarin ook de landenlijst met links naar de paginas van de diverse deelnemende landen.

Disclaimer: Dit zijn ervaringen tijdens onze reis in de periode 2002 - 2003. Het kan zijn dat ondertussen het heeeeel anders gaat.

Kies een land voor alle reisverhalen…

Nieuw Zeeland Thailand Australië Slovenië Maleisië Spanje Indonesië Laos The Cook Islands IJsland Amerika Egypte India Noorwegen Oostenrijk Griekenland Singapore Zweden VAE Cuba Sri Lanka Italië Zwitserland Slowakije Tsjechië

Dit zijn slechts een paar van de landen op deze site. Kijk onderaan deze pagina↡ of in het menu↟ voor alle landen waarover we verhalen en foto's hebben.